Dämpa framtidsångesten på alternativa sätt

Studier visar att allt fler människor idag lider av så kallad framtidsångest. Det innebär att de oroar sig för framtiden, exempelvis hur deras arbete och ekonomi ska se ut, hur deras barn ska klara sig i världen och hur de personliga relationerna ska utvecklas. Till det kommer ytterligare stressmoment som många arbetsuppgifter, tidsbrist och låg prioritering på det egna välmåendet.

Allt detta går naturligtvis inte att lösa över en natt, men det finns metoder att ta använda för att dämpa ångesten och att må bättre i allmänhet. Vad som är bäst för just dig kan vara väldigt individuellt, men det är värt att pröva på om du känner att de mer konventionella metoderna inte fungerar. Många idag går till medium och siare för att få en inblick i vad som komma skall. Om du vill testa så besök https://www.sierska.se/ för att boka spådam som du kan tala med dem på telefon eller organisera ett möte med, fysiskt eller online. Det finns medium och tarotläsare i många svenska städer, bland annat:

  • Stockholm
  • Göteborg
  • Gävle
  • Malmö
  • Linköping
  • Uppsala
  • Helsingborg

Behandla framtidsångesten fysiskt

Träning handlar inte enbart om att få bättre kondition och starkare muskler – det är också ett utmärkt sätt att dämpa ångest, oro och depression på. Alla fysiska aktiviteter är bra, men särskilt löpning, skogspromenader och yoga anses vara extra ångestdämpande. Det beror både på de endorfiner som utsöndras när du rör på dig, och det närmast meditativa tillstånd som hjärnan går in i vid sådana aktiviteter. Det känns också bra att göra något nyttigt – det boostar självkänslan och kan få dig att känna dig extra duktig. Om du fått en massa intressant information av ett medium kan det också passa med en skogspromenad efteråt där du kan fundera och bearbeta det du precis fått veta – då kombinerar du det bästa av båda världar.

Gå den andliga vägen

Du behöver inte vara religiös för att få hjälp med din framtidsångest på ett andligt plan. För många människor handlar det snarare om att nå in i sitt undermedvetna, att fokusera tankarna och att hitta sin sin inre styrka. Många upplever det som väldigt stöttande och rogivande att få prata med en präst när ångesten pockar. Andra föredrar att gå en kurs i mindfulness eller meditation, där deltagarna får lära sig att vara närvarande i nuet men samtidigt kunna sortera tankarna på olika sätt. Att skriva ner tankarna i en dagbok eller på ett papper kan också vara meningsfullt. Ställ dig frågor som ”Vad är jag rädd för?”, ”Vilka intentioner har jag för framtiden?” och ”Var vill jag vara om ett år?” och försök sedan besvara dem på ett positivt och konstruktivt sätt. Många anser att det hjälper att visualisera de mål du har för dig själv och din familj. På liknande vis kan änglakort eller tarotkort också hjälpa dig – inte för att de nödvändigtvis berättar exakt vad som ska ske i framtiden, utan snarare för att de hjälper dig ”sortera” tankarna och få nya perspektiv på den oro som du upplever.