Anlita advokat om du blir anklagad för skattefusk

Skattefusk är ett allvarligt brott som kan leda till fängelse i upp till två år. Att bli anklagad för skattefusk är därför både skrämmande, förnedrande och kan ge en känsla av hopplöshet. Men det finns hjälp att få.

Ofta handlar skattefusk om missförstånd kring bokföring och regler – eller bara rent slarv. Oavsett vad anledningen är så är det allvarligt. Det bör hanteras av specialiserade advokatbyråer som Olsson Lilja som har hanterat liknande fall tidigare. Du får då bästa möjliga råd och försvar, och får optimala förutsättningar att reda ut din situation.

Ha is i magen vid anklagelser

När du blir oskyldigt anklagad för något, inte minst ett brott, är det lätt att känna ilska och oro. Som de flesta av oss vet fattar vi sällan bra beslut i den sinnesstämningen. Därför är det av yttersta vikt att ta några djupa andetag i sådana situationer och försöka lugna ner sig. Kontakta en seriös och proffsig advokatbyrå och förklara din situation. Du har rätt att vara tyst och vid i princip alla fall är det smartast att nyttja den rätten, tills du fått prata med din advokat.

Få hjälp när du är osäker

Tänk också på att du kan kontakta en advokatbyrå när du misstänker att du blir olagligt behandlad. Det kan vara skumma krav från din hyresvärd eller arbetsgivare. Hem & Hyra rapporterade till exempel i fjol om olagliga sopböter för hyresgäster:

”Emma Sjöberg i Göteborg är en av dem som råkat ut för det. Men Emma ansåg sig oskyldigt anklagad, vägrade betala – och slapp.”

Det är inte alltid lätt att inse eller förstå sina rättigheter. Det är därför advokater finns. Ta det säkra före det osäkra och skaffa dig den hjälp du har rätt till.