Därför frångår fler traditionell begravning

I Sverige syns en ökning av begravningar utan ceremoni. Allt fler väljer att direktkremera kroppen istället. En följd av det är att det blir färre begravningsgudstjänster i kyrkan.

Det har blivit allt mer vanligt att fler väljer att strunta den traditionella begravningsgudstjänsten. I stället bli privata minnesstunder vanligare. Men oavsett vilken väg du väljer att gå är det behjälpligt att anlita en begravningsbyrå. Ett tips är ABC begravningsbyrå i Stockholm om du vill ha hjälp av en pålitlig begravningsbyrå. En begravningsbyrå kan exempelvis hjälpa till med att hitta en bra officiant som håller i minnesstunden, hitta en lämplig plats för ceremonin eller vara till hjälp med att planera en ceremoni. Det finns många fördelar med att anlita en bra begravningsbyrå.

“Kvarlevorna från David Bowie efter kremeringen ska, enligt tidningarna, återlämnas till hans familj.” Läs mer här

Direktkremation blir allt vanligare

I alla tider och oavsett kultur har människor haft ett behov och en tradition till att säga hej då till den avlidne genom en ceremoni. Det är en tradition som allt fler väljer att strunta i. Fler frångår inte bara Svenska Kyrkan utan även att ha en ceremoni helt. Det är många som väljer en direktkremation istället. Det innebär att kroppen åker direkt från sjukhus till krematoriet. När de anhöriga får urnan brukar en del välja att ha en ceremoni hemma eller i samband med nedsättning av urnan. Att ha någon form av ceremoni väljer dock en del för att det är ett sätt att verkligen ta avsked av den avlidne.